1/3

K RESTAURANT

INTERIOR RENOVATION, RESTAURANT

CLARKE QUAY, SINGAPORE

PROPOSAL

Situated along the riverfront and next to a well-patronised bar, the owners were therefore looking for a novel concept for a Korean bar and restaurant chain, yet keeping to a timber feel which the owners love.

 

Design cues were therefore taken from Korean dramas like Winter Sonata with backdrops alluding to nature. However, we didn't want to be to literal by bringing in real nature. In fact, we played on the idea of an "artificial landscape", where the walls and floors flow from floor to ceiling to look like forest canopies made out of plywood panels. A role reversal happens however within the private dining areas where an "urban" motif of random rectangular panels line the walls while a gridded ceiling protrudes downwards in a cascading manner to form a feature light fixture. All these, even though haphazard in the 3rd dimension, extrude off a rigid 2D grid on plan.

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

HP: +6591182557  T:+6566357810